22 Kasım 2022 Salı

Diş ipi

 

Diş ipi

Dişlerinizi ve diş etlerinizi diş ipi kullanmak, sağlıklı bir ağzı korumanın en önemli parçalarından biridir. Dişlerinizi ve diş etlerinizi çürüklere ve diş eti hastalıklarına yol açabilecek plaklardan uzak tutmanın önemli bir yoludur.

 

Diş ipi ayrıca diş çürümesine ve diş eti hastalığına neden olabilen sertleşmiş bir bakteri birikimi olan tartar diş törpüsü  oluşumunu önlemeye yardımcı olur. Ayrıca diş eti hastalığının erken evresi olan diş eti iltihabı riskini azaltmaya yardımcı olur.

 

Diş çürükleri diş hekimini ziyaret etmenin en yaygın nedenidir. Ayrıca acı verici ve pahalı olabilirler, bu yüzden onları önlemek önemlidir. Ne kadar çok çürüğe sahipseniz, diş eti hastalığına yakalanma olasılığınız o kadar artar. Diş eti hastalığı sadece diş kaybına neden olmakla kalmaz, aynı zamanda kalp hastalığı gibi yaşamı tehdit eden çeşitli hastalıklara yakalanma riskinizi de artırabilir.

 

Diş ipi, diş fırçanızın ulaşamadığı dişler ve diş etleri arasını temizlemenize yardımcı olur. Ayrıca diş etlerinizi ve dilinizi incelemenize de olanak tanır, bu da bir sağlık sorununuz olup olmadığını belirlemenize yardımcı olabilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder